1. Anasayfa
  2. Haberler

MacOS sıfırlama rehberi (macOS’a nasıl format atılır,sıfırlanır?)

MacOS sıfırlama rehberi (macOS’a nasıl format atılır,sıfırlanır?)
0

MacOS sıfırlama rehberi (macOS'a nasıl format atılır,sıfırlanır?)

Mac’inizin hızını artırmak için fabrika ayarlarına döndürmek veya satmadan önce sıfırlamak isteyebilirsiniz. Ancak, başlamadan önce tüm verilerinizi yedeklemek önemlidir. Peki MacOS nasıl sıfırlanır, format atılır? İşte adım adım macOS sıfırlama rehberi…

macOS işletim sistemi her ne kadar şık ve gösterişli olsa da Apple sistemi zamanla yaptığı işlemlerde yavaşlık gösterebilir.

Birkaç yıllık yoğun kullanım ardından Mac’inizi silip fabrika ayarlarına döndürmek, ya da cihazınızı bir başka kullanıcıya satmak istediğiniz için sıfırlamak isteyebilirsiniz.

SIFIRLAMADAN ÖNCE YEDEKLEMEK

Bir Mac’i sıfırlamak oldukça basittir, ancak başlamadan önce üzerindeki her şeyin yedeklendiğinden emin olmanız gerekir.

Halihazırda yedeklemelerinizin olması gerekir, ancak henüz bunları ayarlamadıysanız, tam sıfırlama yapmadan önce seçeneklerinizin neler olduğunu açıklayacağız.

macOS NASIL YEDEKLENİR?

1- macOS’te Apple menüsünü açın

2- Sistem Ayarları (macOS Ventura veya üstü) veya Sistem Tercihleri’ni seçin, ardından adınıza tıklayın.

3- iCloud’u seçin.

4- iCloud ile eşzamanlamak istediğiniz tüm uygulamaların bunu yaptığından emin olun: tam listeyi görmek için Daha Fazla Uygulama Göster (veya Tümünü Göster) seçeneğine tıklayın.

5- Ekranın üst kısmında, iCloud saklama alanınızın ne kadarının kullanıldığını ve en çok hangi dosya türlerinin yer kapladığını görebilirsiniz.

ICLOUD TERCİH ETMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Yedeklemeniz için bir Apple seçeneğini tercih etmek zorunda değilsiniz.

Google Drive ve Dropbox gibi araçlar tıpkı iCloud gibi çalışır, belirli klasörleri web ile senkronize eder ve değişiklikleri yapılır yapılmaz günceller.

Tüm verilerinizin bir yerde yedeklendiğini ve Mac’inizi sildikten sonra geri getirilebileceğini doğruladıktan sonra, bir sonraki adımı atmaya hazırsınız demektir.

macOS NASIL SIFIRLANIR

Apple, yıllar içinde Mac’inizi sıfırlama işlemini kademeli olarak geliştirdi ve neyse ki artık bu işlem hiç olmadığı kadar kolay.

1- macOS Ventura veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, Apple menüsünü açın ve Sistem Ayarları’nı (veya Sistem Tercihleri’ni) seçin.

2. Genel’i ve ardından Aktar veya Sıfırla’yı tıklayın.

3. Asistanı başlatmak için Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i seçin.

4. Yol boyunca, sildiğiniz verilerin bir özeti gösterilecek ve ilgili tüm uygulama ve hizmetlerden çıkış yapabilmeniz için Apple Kimliği parolanız istenecek (böylece bu Mac artık Apple Kimliğinize bağlı olmayacak). Göreceğiniz son ekran, üzerinde Tüm İçeriği ve Ayarları Sil düğmesi bulunan bir iletişim kutusu olacaktır. Buna bir kez tıkladığınızda geri dönüş yoktur.

Mac’iniz güvenli bir şekilde silinecek ve ardından yeniden başlatılacak ve kurulum ekranı sanki ilk kez kuruyormuşsunuz gibi görünecek.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

© Copyright 2023 Pandermos Bilişim Ltd. Tüm Hakları Saklıdır

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir