1. Anasayfa
  2. Haberler

OECD, Türkiye’nin Büyüme Tahminini Duyurdu

OECD, Türkiye’nin Büyüme Tahminini Duyurdu
0

OECD, Türkiye’nin ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncelledi. Kuruluş, Türkiye’nin 2023 yılı için büyüme oranını yüzde 3,2, 2025 yılı için ise yüzde 3,1 olarak öngördü. Küresel ekonomik büyüme tahmini ise yüzde 3,2’ye çıkarıldı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), “Köşeyi Dönmek” temasıyla yayımlanan Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelere yer verdi. Rapora göre, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahmini, önceki tahminlere göre yüzde 0,2 oranında düşürülerek yüzde 3,2 olarak belirlendi. 2025 yılı için ise bu tahmin yüzde 0,1 oranında revize edilerek yüzde 3,1 olarak güncellendi.

OECD, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ekonomilerde enflasyonun, gelişmiş ekonomilere kıyasla daha yüksek seyredeceğini öngörüyor. Türkiye’de enflasyonun bu yıl sonu ve 2025 boyunca düşüş göstermesine rağmen çift haneli rakamlarda kalmaya devam edeceği ifade edildi. Kuruluş, Türkiye’ye sıkı para politikası uygulamasını 2025’in belirli bir dönemine kadar sürdürmesi gerektiğini tavsiye etti.

Küresel ekonomik büyüme tahminine gelince, OECD, bu yıl için büyüme tahminini yüzde 0,1 artırarak yüzde 3,2’ye çıkardı. 2025 yılı için ise bu tahmin sabit kaldı. ABD’de ekonomik büyümenin yavaşlamasının, para politikasındaki gevşeme ile desteklenmesi beklenirken, bu yıl için büyüme tahmini yüzde 2,6 olarak değişmedi. Euro Bölgesi’nde ise 2023 yılı için büyüme tahmini yüzde 0,7 olarak sabit kalırken, 2025 tahmini yüzde 0,2 düşürülerek yüzde 1,3 olarak belirlendi. Çin ekonomisi için ise 2023 ve 2025 büyüme tahminleri sırasıyla yüzde 4,9 ve yüzde 4,5 olarak değişmedi.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

© Copyright 2020 Pandermos Bilişim Ltd. Tüm Hakları Saklıdır

Yazarın Profili
Paylaş

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir